Ferenczi Sándor

Útközben

Kiadó: 
Verbum
Kiadási év: 
2012
Az elmúlt évezred alatt az erdélyi papság, más régiók papjaihoz hasonlóan, számtalan tragikus vagy megmosolyogtató eseménynek volt az alanya és tárgya. Ezek közül egy csokorravaló található e kötetben.
puhakötés
Oldalszám: 
160
15,00 RON
Korlátozott készlet
Kód:
vb12003
Részletek

A történetek és anekdoták vannak halálosan komolyak és derűt fakasztóak. Nemcsak szenvedésről, a helytállás megkövetelte áldozatvállalásról esik szó, hanem lélekjelenlétről, nyelvérzékről, humorról is. A gyulafehérvári egyházmegyés pap arcképét ezek a történetek árnyalják és teszik igazán teljessé, színessé.

Általuk az olvasó megláthatja a papban is az embert, aki jót tud nevetni saját tökéletlenségén, ugyanakkor vállalni tudja a vállára tett kereszt hordozását. A kötetben főként olyan papokkal találkozhatunk, akiket életükben nem vett körül dicsfény, csak tették a dolgukat, igyekeztek szolgálni Isten erdélyi népét. Az egyházmegye ezeréves története során a több mint 5000 egyházmegyés pap zöme ilyen volt. Egyeseket az élő emlékezet jobban megőrizte, mert sokszor akaratukon kívül is kitűntek egy frappáns megjegyzésükkel, kilógtak a sorból sajátos személyiségükkel. A róluk szóló történetek  a bennük foglalt tanulság mellett a maguk sajátos humorával derűre hangolhatják az olvasót.