André Doze

Szent József az Atya árnyéka

Kiadó: 
Verbum
Kiadási év: 
2019
André Doze francia egyházmegyés pap Szent Józsefről szerepéről, teológiai, egyházi és spirituális jelentőségéről, illetve helyéről szóló írás, amelyet Katalin Ildikó kármelita nővér fordított magyarra.
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám: 
184
25,00 RON
Raktáron
SKU:
vb19006
Részletek

A kötet elsősorban nem egy Szent József-életrajz akar lenni, hanem egy, a Szent Terézia anya Belső várkastélyának analógiájára megírt különös könyv. Az kötet incipitjén a szerző, André Doze atya azt mutatja be, hogy miként magasztalta fel a mennyei Atya az alázatos Józsefet, aki évszázadokon át homályban rejtőzött, mint ő maga is. Tehát egyfajta spiritualitástörténetet olvashatunk Szent Józsefet illetően. A könyv második része teológiai reflexió Szent József misztériumáról.

André Doze atyát 1954-ben szentelték pappá. irodalomból és teológiából szerzett licenciátust, majd huszonöt éven át volt tanár és lelkész a pau-i kollégiumban. Miután három éven át teológiát tanított a bayonne-i szemináriumban, 1984-ben Lourdes-ba helyezték. Nagy lelkigyakorlat-kísérő, több Szent Józsefről írt könyv szerzője és a lourdes-i üzenet nagy specialistája volt. 84 évesen hunyt el, 2010. december 9-én.