Molnár Melinda

Mit mondjak magának?

Kiadó: 
Verbum
Kiadási év: 
2015
A 20. század első harmadában született asszonyok, világháborút és fogságot megélt öreg katonák, valamint kortársaink vallomásainak koszorúja megállít, elgondolkodtat arról, hogy a kiteljesedés hitével rá tudjuk-e bízni életünket Istenre. Valós létmesék sora rajzolódik ki a kötetbe foglalt beszélgetésekből, interjúkból, portrékból.
puhakötés
Oldalszám: 
200
25,00 RON
Raktáron
Kód:
vb15005
Részletek

A történetekben felismerhető a székely mentalitás, a mély és meggyőződéses vallásosság, a hűséges kitartás egymás mellett, a szülőföld szeretete, a mesébe illő próbatételek kiállása... Múlt és jelen találkozik egymással, hogy szebb jövőnk legyen.

Molnár Melinda kötetbe rendezett publicisztikai anyagaiban a megpróbált és megküzdött emberség történeteit olvashatja az olvasó: emberi arcok, harcok, szép és nehéz emlékek gyűjteményét. A könyv lapjain mindannyiunk nagyanyái és nagyapái vallanak, akikhez olyan jó odaülni, történeteikből erőt meríteni, emberséget tanulni: az egyszerűek tiszta emberségét, valamint a szellemi és lelki magasságok keresőinek, ismerőinek emberségét is, akik közül néhányan szintén felvillantják arcuk egy-két vonását a kérdező újságíró előtt. 

Zajos, zavaros mindennapjainkban jól esik egyszerű emberi hangra találni. Ilyen hangokra talált a szerző, aki az eredeti, fordulatos nyelvezetet megőrizve igyekszik tolmácsolni az életet megjártak történeteit. Valamit abból a letűnőben lévő világból, amelynek rendjét nemcsak az emberi kapcsolatok gyakran szeszélyes törvényei alakították, hanem a jó Istenbe vetett gyermeki bizalom és félő tisztelet kettőse is.