Farmati Anna SSS (szerk.) - Homa Ildikó SSS (szerk.)

Az Úr Lelke – ma is – betölti a földkerekséget

Kiadó: 
Verbum
Kiadási év: 
2016
Világunk egyik legnagyobb problémája a „lélektelenség” – ennek gyökere pedig a Szentlélek-nélküliség. Gyakran még mi, keresztények is szenvedünk ettől az ürességtől és hiánytól, holott csak föl kellene szítanunk magunkban a kegyelmet, különösen a keresztség és a bérmálás szentségének a kegyelmét, hogy Lélekkel teltek legyünk: hogy a Szentlélek öröme sugározzék belőlünk, és képessé legyünk arra a szeretetre, amit Jézus az „új parancsban” hagyott ránk. A magyar nyelvű kiadványok elfogytak, viszont elérhető a román nyelvű kiadása a kötetnek!
puhakötés
Oldalszám: 
70
5,00 RON
Korlátozott készlet
SKU:
vb16007
Részletek

Világunk egyik legnagyobb problémája a „lélektelenség” – ennek gyökere pedig a Szentlélek-nélküliség. Gyakran még mi, keresztények is szenvedünk ettől az ürességtől és hiánytól, holott csak föl kellene szítanunk magunkban a kegyelmet, különösen a keresztség és a bérmálás szentségének a kegyelmét, hogy Lélekkel teltek legyünk: hogy a Szentlélek öröme sugározzék belőlünk, és képessé legyünk arra a szeretetre, amit Jézus az „új parancsban” hagyott ránk.

A liturgikus év ünnepei ebben segítenek minket: a pünkösd előtti kilenc nap olyan sajátos kegyelmi idő, amikor nemcsak imádkozhatunk a Szentlélek kiáradásáért, hanem róla elmélkedve, rá hangolódva el is mélyülhet a kapcsolatunk vele. Az itt olvasható elmélkedések és imádságok a Szociális Testvérek Társasága alapításának 90. évfordulója okán ünnepelt jubileumi évben, 2013 pünkösdjére készülőben hangzottak el naponta a kolozsvári Szent Mihály-templomban, az esti szentmisék után. A szövegek közzétételével szeretnénk, hogy alapítónk, Slachta Margit testvér gondolatai – egészen gyakorlativá tett üzenetükkel – minél több emberhez eljussanak. Hisszük, hogy a neki adatott karizma ma is ugyanarra az el mélyülésre és a Lélekben történő megújulásra hív mindannyiunkat, akik vágyunk egyre jobban megismerni és felismerni a Szentlélek jelenlétét, szerepét, illetve készek vagyunk jobban beengedni őt az életünkbe. (A szerzők)