De aceea nu ideile sunt cele mai importante, ci modul cum ea ne atinge sufl etul și ne schimbă: chiar dacă schimbarea este doar cât o picătură de ploaie, care provoacă unde concentrice, dispărând mai apoi încetul cu încetul, ea merită. Sufl etul poate tresări; de noi depinde cât de intens putem simți această tresărire, cât de mult putem profi ta de acele câteva momente de atingere, astfel încât să ne putem bucura de lucruri simple, precum susurul și curgerea apei.
Homa Ildikó s-a născut la Timişoara în anul 1971. Este psiholog și psihoterapeut de o r i e n t a r e a n a l i t i c - e x i s t e n ț i a l ă ș i logoterapeutică. Are studii aprofundate în domeniul teologiei și și-a susținut teza de doctorat în domeniul lingvisticii cognitive în 2019. Este membră a Societății Surorilor Sociale, o comunitate de viață consacrată.
Am fost întotdeauna preocupată de cum aş putea să înlătur aparentul conflict care s-a creat între religie şi psihologie. Mi-am dat însă repede seama, că această sarcină este sortită eşecului, căci „ele” nu pot fi împăcate, dat fiind faptul că sunt noţiuni care există doar în mintea noastră, sunt noţiuni existente doar în ştiinţă, care în anumite circumstanţe n-au nici o tangenţă cu viaţa de zi cu zi şi cu însuşi sufletul nostru. Această angajare are sorţi de izbândă, doar dacă armonizez şi împac religiozitatea mea cu spiritualitatea mea. Această carte n-a fost scrisă doar pentru cei credincioşi. În sufletul fiecăruia dintre noi există o parte religioasă, care este receptivă la tot ce înseamnă spiritualitate, indiferent de sistemuldogmatic căruia îi aparţinem. - autorul