Peter Neuner és Paul M. Zulehner

Jöjjön el a te országod

Kiadó: 
Verbum
Kiadási év: 
2014
Gyakorlati egyháztan.
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám: 
234
25,00 RON
Korlátozott készlet
Kód:
vb14003
Részletek

Hogyan alakítható napjainkban az egyházi gyakorlat úgy, hogy az a jézusi tanításnak, ugyanakkor a jelenkor kihívásainak is megfeleljen? Első alkalommal fordul elő, hogy a dogmatika művelője a pasztorálteológussal együtt mutatja be azt az egyházvíziót, mely ma irányadó lehet és egyben munkára is ösztönöz. Konkrétan és szemléletesen tárják az olvasó elé azt, hogy napjaink változó világában csakis akkor van az egyháznak jövője, ha az időtálló jézusi vízió mentén fejlődik tovább, azaz megőrzi nyitottságát a világ felé, a nem keresztény vallásokkal és társadalmakkal szemben, és ugyanakkor a konkrét élethelyzetek és kulturális kihívások kereszttüzében is nyitott marad. Értékes inspirációt jelent a könyv mindazoknak, akik szeretnék az egyházat jobban megérteni, és annak alakításában is aktívan részt akarnak vállalni.

PETER NEUNER, Dr. theol., a Müncheni Egyetem Katolikus Teológia Karán a dogmatika és az ökumenikus teológia emeritus professzora.

PAUL M. ZULEHNER, Dr. phil., Dr. theol., a Bécsi Egyetem Katolikus Teológia Karán a pasztorális teológia emeritus professzora.