Serbán Mária és Fábián Róbert (szerk.)

Vasárnap Évkönyv 2019

Kiadó: 
Verbum
Kiadási év: 
2018
A Vasárnap Katolikus Hetilap 2019-es évkönyve.
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám: 
224
10,00 RON
Limited stock
SKU:
vb18011
Részletek

Idei évkönyvünket egy készülődő esemény ihlette: 2020-ban ismét Budapest ad otthont az eucharisztikus kongresszusnak. Ez a magyar katolicizmus egészének megmutatására is alkalom lesz. A felkészülés ideje pedig az alkalmas idő a magyar katolicizmus jelenlegi állapotának felmérésére. Az ünneplés úgy lesz beteljesedett és lelket röptető, ha megfelelő készület előzi meg. Nem véletlenül előz meg minden nagy egyházi ünnepet készületi idő, netán böjt. A közösség is, az egyén is akkor lesz igazán felkészülve, s nem fárad ki a pusztán felszínes látványosságban, ha elég mélyre leás, megforgatja a „földet”, hogy a felfrissült talajba gyökeret tudjanak ereszteni a jó magok.

Ilyen készületre hívjuk meg idei évkönyvünkkel Önöket, kedves és hűséges olvasóink. Nem önmarcangoló, lehangoló olvasmányt adunk a kezükbe, ellenkezőleg: érdekes, lélekemelő, szép olvasnivalót gyűjtöttünk egybe, amely egyrészt a múltba kalauzol, megtudhatják, milyen volt ez előző magyar földön tartott eucharisztikus kongresszus és annak erdélyi visszhangja, eucharisztikus csodákról írunk, és az eucharisztikus lelkület csodáiról.

Szívből kívánjuk, hogy az Önök lelkében visszhangozzék mindez, és így együtt készüljünk méltóan a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusra. - Bodó Márta